Personatges

Tirant lo blanc: Un gran cavaller, valent, fort i molt hàbil amb les armes, que planta cara a les situacions més arriscades i perilloses, lluitant a les batalles amb enginy i justícia. És un personatge molt amable i educat, que defensa uns ideals concrets i defensa el seu honor amb totes les seves forces. Però en el terreny amorós es mostra bastant tímid i vulnerable, i sovint aquest enamorament li porta conseqüències a la seva pròpia vida.

Carmesina: És un personatge d’una gran bellesa amb un sol objectiu, conservar la seva virginitat. Té una bellesa singular , amb la qual Tirant es va enamorar completament d’ella, però de vegades es deixa endur molt facilment per les influències dels altres.

Diafebus: És un cavaller culte prestigiós i fidel. És amic íntim de Tirant i el seu propi cosí, company d’armes. Es va casar amb Estefania, filla del duc de Macedònia.

Estefania: Donzella de Carmesina i íntima amiga, esposa de Diafebus.

Emperador: És l’amo de l’Imperi de Constantinoble. Home molt culte i educat, que es preocupa pels problemes de la cort, però no se’n adona del què passa al seu voltant i acaba morint de pena per Tirant i Carmesina.

Emperadriu: És una persona molt noble i honesta, molt respetuosa amb la gent i molt amable en uns certs àmbits, ja que amaga al seu marit la seva relació amorosa amb Hipòlit.

Hipòlit: És un personatge bastant insegur amb si mateix, jove, però sense gaire experiència i s’expressa amb un llenguatge culte i ben refinat. Ell mateix va ser qui va declarar el seu amor a l’Emperadriu.

Plaerdemavida: És amiga de la princesa Carmesina i també la seva donzella. És una persona molt intel·ligent i sincera, que fa tot el possible per ajudar a Tirant  en les arts de seducció, per atreure a Carmesina.

Viuda Reposada: La dida de Carmesina, és una persona odiosa, ja que intenta fer impossibles els amors de Tirant amb Carmesina, perquè està enamorada d’ell, i intenta distanciar-los amb enganys.ffbb5110-82b1-11df-acc7-002185ce6064_8

Felip de França: És un infant, estúpid, però Tirant l’ajuda i aconsegueix a Ricomana.

Ricomana: Princesa de Sicília. Es casarà amb Felip de França gràcies a Tirant.

Guillem de Varoic: Comte anglès de grandissíma fama com a cavaller, que va decidir d’abandonar les armes i la seva família per emprendre la peregrinació, abans de marxar donà tot el comtat i totes les seves possessions a la seva esposa i al seu fill.

El senyor d’Agramunt: Cosí de Tirant. Serà casat amb Plaerdemavida i serà rei de Fes.

10 comentarios en “Personatges

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s